Akallatandlakarpraktik.se http://akallatandlakarpraktik.se Din tandläkare i Akalla Wed, 30 May 2018 09:39:34 +0000 sv-SE hourly 1 Snarkskena http://akallatandlakarpraktik.se/snarkskena/ Wed, 18 Apr 2018 07:57:41 +0000 http://akallatandlakarpraktik.se/?p=763 Det är många som lider av snarkning. Det är ett socialt såväl som medicinskt problem. Du som snarkar mycket och lider av lätt till måttlig s.k. sömnapné kan hos oss få hjälp med utformning av en anti-apnéskena. Snarkskena är en typ av bettskena som reducerar snarkning och eventuella andningsuppehåll. Vi samarbetar med snarkspecialisten Antoine Elkhoury […]

Inlägget Snarkskena dök först upp på Akallatandlakarpraktik.se.

]]>

Det är många som lider av snarkning. Det är ett socialt såväl som medicinskt problem. Du som snarkar mycket och lider av lätt till måttlig s.k. sömnapné kan hos oss få hjälp med utformning av en anti-apnéskena.

Snarkskena är en typ av bettskena som reducerar snarkning och eventuella andningsuppehåll. Vi samarbetar med snarkspecialisten Antoine Elkhoury och sömnlaboratorier vilket innebär att du genomgår en sömnutredning i samband med behandlingen. Om vissa särskilda kriterier uppfylls betalas behandlingen av Landstinget. Kontakta oss så berättar vi mer.

Mer information om snarkning finner du på http://www.somnapne.se/.

Inlägget Snarkskena dök först upp på Akallatandlakarpraktik.se.

]]>
Ny tandläkare http://akallatandlakarpraktik.se/ny-tandlakare/ Thu, 05 Apr 2018 12:46:24 +0000 http://akallatandlakarpraktik.se/?p=730 Vårt team på Akalla tandläkarpraktik kommer förstärkas med en ny tandläkare inom kort.  

Inlägget Ny tandläkare dök först upp på Akallatandlakarpraktik.se.

]]>
Vårt team på Akalla tandläkarpraktik kommer förstärkas med en ny tandläkare inom kort.

 

Ny tandläkare

Inlägget Ny tandläkare dök först upp på Akallatandlakarpraktik.se.

]]>
Digital avtryck http://akallatandlakarpraktik.se/digital-avtryck/ Fri, 16 Mar 2018 13:19:41 +0000 http://akallatandlakarpraktik.se/?p=721 Som ett led i vår tekniska utveckling har vi börjat använda oss av digital avtryckstagning (Trios 3shape). Avtryck tar man när man gör en krona, bro eller implantat. Där man måste återge tanden för teknikern, så att den ska veta hur tanden är preparerad/formad. Nu slipper våra patienter avtryckstagning med kladdiga avtrycksmassor som de upplever […]

Inlägget Digital avtryck dök först upp på Akallatandlakarpraktik.se.

]]>
Som ett led i vår tekniska utveckling har vi börjat använda oss av digital avtryckstagning (Trios 3shape). Avtryck tar man när man gör en krona, bro eller implantat. Där man måste återge tanden för teknikern, så att den ska veta hur tanden är preparerad/formad.

Digital avtryck

3shape trio3 digital avtryckstagning

Nu slipper våra patienter avtryckstagning med kladdiga avtrycksmassor som de upplever mycket obehagligt. Den digitala avtryckstagningen görs genom att vi snabbt filmar bettet med en pennliknande kamera. Datorn återskapar ett 3-dimensionellt avtryck som direkt sänds till tandtekniskt laboratorium. Det här innebär många fördelar bland annat att avtryckstagningen blir mycket behagligare för patienten. En annan fördel är att man slipper skicka dem per post med alla felmarginaler som kan uppstå med postgång. En viktig fördel är att konstruktionen blir mer exakt. För mer informationen gå gärna in på http://www.3shape.com.

Inlägget Digital avtryck dök först upp på Akallatandlakarpraktik.se.

]]>
Varför får man tandsten? http://akallatandlakarpraktik.se/varfor-far-man-tandsten/ Thu, 14 Sep 2017 13:15:25 +0000 http://akallatandlakarpraktik.se/?p=639 Att få tandsten är vanligt hos väldigt många och de allra flesta har lite på någon eller några tänder, trots att tänderna borstas och rengörs med tandtråd. Det skiljer sig från person till person hur lätt tandsten uppstår men vanligtvis tar det mellan någon vecka till några månader. Tandsten är oftast något om inte utgör […]

Inlägget Varför får man tandsten? dök först upp på Akallatandlakarpraktik.se.

]]>
Att få tandsten är vanligt hos väldigt många och de allra flesta har lite på någon eller några tänder, trots att tänderna borstas och rengörs med tandtråd. Det skiljer sig från person till person hur lätt tandsten uppstår men vanligtvis tar det mellan någon vecka till några månader. Tandsten är oftast något om inte utgör ett problem hos barn, men om det skulle uppstå för dem brukar det vanligtvis sitta på insidan av framtänderna i underkäken.

tandsten

Saliven kan påverka

En orsak till att vissa har lättare att få tandsten är saliven. Vissa människor har högre halter av mineraler i sin saliv vilket är en orsak som kan leda till att problemen uppstår. Du kan alltså få det även vid god munhygien.

Två olika sorter

Tandsten uppstår alltså vanligtvis när bakterier fastnar på tänderna och blandas med saliven. Det finns två sorters tandsten: salivsten och serumsten. Salivsten finns ofta på insidan av framtänderna i underkäken och är först vit till färgen, men mörknar med tiden. Fördelen med det är att den därmed är enkel att upptäcka. Serumsten däremot uppstår istället inne i inflammerade tandköttsfickor och kan leda till tandlossning. Det vanligaste är att ditt tandkött är mörkrött eller blöder när du borstar tänderna och det kan då vara ett tecken på serumsten.

Rena tänder minskar risken

Även om det går att få tandsten vid god munhygien är det ändå viktigt att hålla sin tänder rena för att minska risken. Att rengöra tänderna morgon och kväll gör att beläggning av bakterier inte har lika lätt att hårdna och fastna. Förutom att borsta tänderna är det även viktigt att göra rent mellan tänderna med tandtråd. I och med att tandsten inte går att borsta bort på egen hand är det viktigt att förebygga problemet och hålla tänderna rena!

Kan leda till inflammation

Plack och tandsten som inte tas bort i tid är orsaken till karies, tandlossning och inflammationer. För att undvika det här är det viktigt att du besöker din tandläkare eller tandhygienist regelbundet. Tandstenen tas oftast bort med ultraljudsinstrument eller med en rundad metallspets. Tänk på att uteblivna kontroller hos tandläkaren kan leda till onödiga tandbesvär.

Mat och dryck bildar plack – första steget till tandsten

Så fort du äter eller dricker något bildas plack på tänderna. Placken är något som måste bort snabbt för att det inte ska leda till oönskad tandsten. I och med att du inte kan borsta bort tandstenen är det viktigt att du förebygger problemet!

På Akalla Tandläkarpraktik har vi tandläkare och tandsköterskor med mycket erfarenhet och långa utbildningar. För oss är det allra viktigaste att vi har nöjda patienter som känner sig trygga med att besöka oss. Om du upplever besvär med dina tänder kan du vända dig till oss på Akalla Tandläkarpraktik, vi finns nära dig som behöver tandläkare Kista eller tandläkare Sollentuna.

Inlägget Varför får man tandsten? dök först upp på Akallatandlakarpraktik.se.

]]>
5 tips för friska tänder http://akallatandlakarpraktik.se/5-tips-for-friska-tander/ Fri, 05 May 2017 13:41:59 +0000 http://akallatandlakarpraktik.se/?p=580 Vill du undvika att få jobbiga, dyra och smärtsamma tandproblem? Vill du mota bort problemen redan innan de uppstår? Läs vidare så får du våra fem absolut bästa och enklaste knep för en frisk och stark mun! Tycker du det är tråkigt att ta hand om dina tänder? Det gör de flesta, men det är […]

Inlägget 5 tips för friska tänder dök först upp på Akallatandlakarpraktik.se.

]]>
Vill du undvika att få jobbiga, dyra och smärtsamma tandproblem? Vill du mota bort problemen redan innan de uppstår? Läs vidare så får du våra fem absolut bästa och enklaste knep för en frisk och stark mun!

Tycker du det är tråkigt att ta hand om dina tänder? Det gör de flesta, men det är inte mindre viktigt för det. De flesta av oss har någon form av grundkunskap i hur vi tar hand vi tar hand om tänderna, men det slarvas inte helt sällan och ibland är det ganska enkla saker som ska till för att få en friskare mun!

1. Regelbundna tandläkarbesök

Det absolut bästa sättet att undvika dyra tandvårdskostnader och att få jobbiga tandvårdsproblem är att besöka din tandläkare ungefär en gång om året. Vänta inte tills du sitter där med tandvärk utan ta dig tiden att gå och få undersökt och rengjort dina tänder med jämna mellanrum. På så vis undviker du de flesta problem innan de uppstår och du slipper smärtsamma behandlingar. Dessutom är det ganska skönt att få en ordentlig rengöring av din tandläkare eller tandhygienist!

2. Tandtråd ger friskare tänder

Förmodligen är du rätt duktig på att borsta tänderna och gör det för det mesta två gånger dagligen, men hur är det egentligen med användningen av tandtråd? Du har säkert hört det förr, men din tandborste kommer inte riktigt åt mellan tänderna och därför sitter det oftast kvar plack där. Med hjälp av tandtråd maximerar du din rengöring och minskar på så sätt risken att få både karies och inflammationer i tandköttet.
tips för friska tänder

3. Mat som är bra för tänderna

Visste du att det finns vissa sorters mat som är bättre för tänderna än annan? Söta och sura livsmedel är generellt rätt dåliga för dina tänder då syran i dem fräter på tänderna. Undvik juice, läsk och godis så gör du en stor tjänst för dina tänder!

4. Sluta röka och snusa

Tobak är dålig för din hälsa. Cigaretter och snus påverkar din mun och hälsa negativt på många sätt; andedräkten blir sämre, tänderna missfärgade, du luktar illa och långsiktigt ökar cancerrisken. Faktum är att rökare löper 3-5 gånger större risk att drabbas av tandlossning. Håll upp med tobak och gör din hälsa en tjänst!

5. Var snäll mot dina tänder

Kom ihåg att dina tänder är inget verktyg. Använd inte dem för att öppna förpackningar eller kapsyler. Undvik att dricka kolsyra – det fräter på tänderna. Välj hellre vanligt kranvatten. Sist – var snäll och borsta inte dina tänder för hårt. Välj en mjuk tandborste och var lätt på hand.

Var det längesen du var hos tandläkaren? Boka en tid hos oss på Akalla Tandläkarpraktik så hjälper vi dig med en grundlig undersökning och ger dig råd på hur just du kan ta hand om din mun så väl som möjligt!

Inlägget 5 tips för friska tänder dök först upp på Akallatandlakarpraktik.se.

]]>
Missfärgade tänder http://akallatandlakarpraktik.se/missfargade-tander/ Wed, 01 Mar 2017 15:42:04 +0000 http://akallatandlakarpraktik.se/?p=560 Alla människor har olika nyans på sina tänder, men med åren är det vanligt att de sakta missfärgas och detta beror på olika saker. Kaffe, te och tobak några stora bovar som gör att tänderna blir missfärgade, tyvärr kan även vissa sjukdomar och mediciner ha en inverkan på missfärgningar. Det går tack och lov att […]

Inlägget Missfärgade tänder dök först upp på Akallatandlakarpraktik.se.

]]>
Alla människor har olika nyans på sina tänder, men med åren är det vanligt att de sakta missfärgas och detta beror på olika saker. Kaffe, te och tobak några stora bovar som gör att tänderna blir missfärgade, tyvärr kan även vissa sjukdomar och mediciner ha en inverkan på missfärgningar. Det går tack och lov att råda bot på vissa missfärgningar. Ta del av våra bästa tips!

Förebygg missfärgade tänder

Det bästa sättet att råda bot på missfärgningar är att inte få dem överhuvudtaget, det säger nog sig själv. Du kan förebygga missfärgningar på tänderna genom att, så klart, ha en god munhygien med en noggrann rutin. Du har hört det förr, men borsta tänderna två gånger om dagen och komplettera med tandtråd och munskölj. Du kan även undvika produkter och mat som missfärga tänderna, detta kan vara tobak, kaffe, te, curry, lakrits och annan mat med stark färg.Missfärgade tänder och tandblekning

Tandblekning

Är skadan redan skedd brukar någon form av tandblekning krävas för att bli av med missfärgningarna, då rekommenderar vi att du tar kontakt med en tandläkare för att få konsultation. Tandblekningen är inget du bör göra på eget bevåg då det kan skada emalj och slemhinnor i munnen. Detta då inte alla produkter passar för alla, den du tänkt använda kan vara för stark och leda till ilningar i tänderna. Boka en tid hos din tandläkare och låt denna göra en undersökning av tänderna på samma gång som ni kan diskutera fram en lösning som passar för dig. Kanske ska du låta din tandläkare gjuta former så du kan bleka hemma på natten? Eller så kanske du ska göra det direkt på tandläkarmottagningen.

Vilket resultat du kommer att få av din tandblekning beror på vilken metod ni väljer, hur pass missfärgade tänderna är och vilket utgångsläge du har sedan tidigare. Hur länge dina tänder hålls vita beror mycket på dina vanor; sköter du tänderna väl och undviker produkter som missfärgar tänder håller ditt resultat således längre.

Om du har funderingar kring missfärgade tänder eller tandblekning välkomnar vi dig in på undersökning och konsultation. Vi hjälper dig i Stockholm, Kista, Sollentuna och närliggande områden.

Inlägget Missfärgade tänder dök först upp på Akallatandlakarpraktik.se.

]]>
Julkampanj http://akallatandlakarpraktik.se/julkampanj/ Tue, 06 Dec 2016 16:42:41 +0000 http://akallatandlakarpraktik.se/?p=536 Nya patienter får 50 % rabatt på undersökning, 425 kr (ord. pris 850 kr) hos vår tandläkare Richard Arios Azri. Undersökningen inkluderar 4 röntgenbilder. Erbjudandet gäller t.o.m 31/12-2016. Varmt välkomna! Vi önskar alla nya och gamla patienter God Jul & Gott Nytt År!  

Inlägget Julkampanj dök först upp på Akallatandlakarpraktik.se.

]]>
Nya patienter får 50 % rabatt på undersökning, 425 kr (ord. pris 850 kr) hos vår

tandläkare Richard Arios Azri.

Undersökningen inkluderar 4 röntgenbilder.

Erbjudandet gäller t.o.m 31/12-2016.

Varmt välkomna!

Vi önskar alla nya och gamla patienter

God Jul & Gott Nytt År!

Julannons-2016

 

Inlägget Julkampanj dök först upp på Akallatandlakarpraktik.se.

]]>
Succén med kampanjen fortsätter http://akallatandlakarpraktik.se/succen-med-kampanjen-fortsatter/ Tue, 30 Aug 2016 11:54:42 +0000 http://akallatandlakarpraktik.se/?p=504 Nya patienter får 50 % rabatt, 425 kr (ord. pris 850 kr) hos vår tandläkare Richard Arios Azri. Undersökningen inkluderar 4 röntgenbilder. Erbjudandet gäller t.o.m 31/12-2016. Varmt välkomna!

Inlägget Succén med kampanjen fortsätter dök först upp på Akallatandlakarpraktik.se.

]]>
Nya patienter får 50 % rabatt, 425 kr (ord. pris 850 kr) hos vår

tandläkare Richard Arios Azri.

Undersökningen inkluderar 4 röntgenbilder.

Erbjudandet gäller t.o.m 31/12-2016.

Varmt välkomna!

HöstAnnons2016

Inlägget Succén med kampanjen fortsätter dök först upp på Akallatandlakarpraktik.se.

]]>
Semesterstängt – åter den 25 juli 2016 http://akallatandlakarpraktik.se/semesterstangt-sommaren-2016/ Thu, 30 Jun 2016 08:58:55 +0000 http://akallatandlakarpraktik.se/?p=495 Vi stänger kliniken från den 1 juli 2016 och till och med den 24 juli. Vi öppnar igen den 25 juli. Vi på kliniken önskar Er alla en glad sommar.

Inlägget Semesterstängt – åter den 25 juli 2016 dök först upp på Akallatandlakarpraktik.se.

]]>
strand

Vi stänger kliniken från den 1 juli 2016 och till och med den 24 juli.

Vi öppnar igen den 25 juli.

Vi på kliniken önskar Er alla en glad sommar.

Inlägget Semesterstängt – åter den 25 juli 2016 dök först upp på Akallatandlakarpraktik.se.

]]>
Super Kampanjen fortsätter pga hög efterfrågan! http://akallatandlakarpraktik.se/april-juni-2016-erbjudande/ Wed, 06 Apr 2016 15:03:47 +0000 http://akallatandlakarpraktik.se/?p=464 Nya patienter får 50 % rabatt, 425 kr (ord. pris 850 kr) hos vår nya tandläkare Richard Arios Azri. Undersökningen inkluderar 4 röntgenbilder. Varmt välkomna!    

Inlägget Super Kampanjen fortsätter pga hög efterfrågan! dök först upp på Akallatandlakarpraktik.se.

]]>
Nya patienter får 50 % rabatt, 425 kr (ord. pris 850 kr) hos vår nya tandläkare Richard Arios Azri.

Undersökningen inkluderar 4 röntgenbilder.

Varmt välkomna!

 

vårAnnons2016

 

Inlägget Super Kampanjen fortsätter pga hög efterfrågan! dök först upp på Akallatandlakarpraktik.se.

]]>